Spital Lotus Ploiesti

Spitalul Lotus Ploiesti efectueaza toata gama de interventii chirurgicale din sfera ginecologiei, chirurgiei generale si chirurgiei ORL dispunand de echipamente moderne si o echipa de medici dedicata, cu experienta chirurgicala.

Pe langa chirurgia clasica, spitalul nostru a dezvoltat impreuna cu echipa medicala, chirurgia laparoscopica, cu aplicatii atat in sfera ginecologica cat si a chirurgiei generale.

Spre deosebire de interventiile chirurgicale clasice, care se efectueaza prin incizii mari si presupun recuperari dureroase si de lunga durata, in multe situatii se poate interveni chirurgical printr-o procedura minim invaziva numita laparoscopie. Interventiile pentru afectiuni precum sarcina extrauterina, chisturile ovariene, fibroamele uterine, tulburarile de statica pelvica, oncologie, pot fi acum realizate mult mai simplu, evitandu-se riscurile unei incizii clasice, deschise.

Laparoscopia a cunoscut in ultimii ani o evolutie remarcabila, atat in domeniul chirurgiei generale cat si in chirurgia ginecologica. Acest tip de chirurgie prezinta avantaje incontestabile in comparatie cu chirurgia conventionala: cicatrici abdominale estetice, durere postoperatorie redusa, recuperare postoperatorie rapida, durata redusa de spitalizare, medicatie minima, risc redus de aderente postoperatorii, posibilitatea efectuarii unor tehnici chirurgicale minim invazive conservatoare, cu pastrarea functiei menstruale si reproductive a femeii.

Avantajele interventiilor laparoscopice stau in caracterul minim invaziv al acestor interventii, care duce la scaderea durerii post operatorii si a reducerii semnificative a perioadei de spitalizare. Trebuie sa stiti ca, in cazul unei astfel de interventii, se efectueaza o incizie mica (de obicei 0,5-1,5 cm), astfel incat  organismul dumneavoastra sa aiba cat mai putin de suferit.

Datorita acestei tehnici, mobilizarea postoperatorie se face mult mai rapid, iar numarul eventualelor coplicatii scade considerabil. Un aspect de luat in seama este si rezultatul estetic mult mai bun, decat in cazul unei incizii clasice.