Ambulator – Endoscopie/Colonoscopie

Dr. Munteanu Iuri

Grad profesional:
MEDIC PRIMAR CHIRURGIE GENERALA
DIRECTOR MEDICAL

Specializari:
Colonoscopie si endoscopie
Chirurgie generala
Chirurgie laparoscopica

Endoscopie / Colonoscopie Spital Lotus Ploiesti – Procedura non-chirurgicala, folosita pentru a examina tractul digestiv superior al pacientului.

Endoscopia digestiva superioara este un procedeu de investigare, ce permite medicului sa exploreze interiorul esofagului, stomacului si a primei parti a intestinului subtire (duodenului), prin intermediul unui instrument subtire si flexibil, prevazut cu un aparat optic, ce poarta numele de endoscop. Acest tip de endoscop este introdus prin cavitatea bucala si inainteaza usor la nivelul gatului, pana ajunge la nivelul esofagului, stomacului si apoi al duodenului.

Colonoscopie

Camera video atasata colonoscopului permite medicului sa observa interiorul intregului colon. Colonoscopia ofera medicului si posibilitatea de a recolta tesut (n.r. biopsie) si de a face o excizie, in cazul in care considera ca acest lucru este necesar.

Colonoscopia este o porcedura ce dureaza intre 30 si 60 de minute. Se administreaza, inainte de colonoscopie, un sedativ pentru relaxarea pacientului. In cazul colonoscopiei totale, pacientul poate beneficia de un sedativ mai puternic. Medicul va ruga pacientul sa se aseze pe partea staga, iar apoi va introduce colonoscopul prin rect, impingandu-l apoi pe tot parcursul colonului. In timpul procedurii, pacientul poate resimti crampe usoare.