Spital Lotus - Ploiesti
Aducem îngrijire, speranţă şi excelenţă în sănătate!
0244 - 510 808

Noutati

Chirurgie ORL

În dorința de a fi cât mai aproape de pacienți, Spitalul LOTUS vă stă la dispoziție cu nouă specialitate – ORL care beneficiază de aportul unor medici de renume, dar și de echipamente ultraperfomante, de ultimă generație!
Echipa medicala este formată din:
Dr. Daniel MIREA - medic primar ORL, Doctor în Știinte Medicale
Dr. Robert Rob - medic primar ORL
Dr. Felix RĂTESCU – medic primar ORL
Serviciile medicale şi chirurgicale ORL disponibile în Spitalul Lotus:
- ambulator ORL: consultaţii de specialitate ORL, endoscopie nazală în scop diagnostic, fibroscopie laringiană diagnostică, otomicroscopie în scop diagnostic şi terapeutic, mică chirurgie ORL, tratamentul epistaxisului
- chirurgie ORL: amigdalectomia, adenoidectomia, inserţii aeratoare transtimpanale, chirurgie cervicală, otoplastia
- intervenţii chirurgicale plastice ORL: rinoplastia, septorinoplastia, otoplastia, blefaroplastia, mentonoplastia
- intervenţii chirurgicale otologice: antro-mastoidectomia în diverse variante chirurgicale, chirurgia colesteatomului, miringoplastia şi timpanoplastia cu refacerea lanţului osicular, chirurgia otosclerozei, miringocenteza şi inserţia de aeratoare transtimpanale - în curând la Spitalul Lotus
- intervenţii chirurgicale rinologice şi sinusale: chirurgia septului nazal, chirurgia cornetelor nazale, chirurgia endoscopică a polipozei nazale, chirurgia endoscopică a patologiei sinusale, chirurgia tumorilor nazosinusale
- intervenţii chirurgicale laringologice: microchirurgie suspendată laringologică în scop diagnostic şi terapeutic pentru noduli de corzi vocale, polipi de corzi vocale, laringite cronice, tumori de corzi vocale
- chirurgia capului şi gâtului: chisturi de tract tireoglos, chisturi branhiale, limfangioame, adenopatii latero-cervicale, chirurgia glandelor parotide şi-a glandelor submaxilare, chirurgia glandei tiroide, chirurgia tumorilor laringiene
Programul spitalului este este de luni pana vineri, de la ora 07:30 la ora 20:00.
Atenție!
Acum program ORL și sâmbăta 09:00-13:00.
Programările se fac la numărul de Call Center 0244 - 510 808, care preia apelurile, furnizează informații despre serviciile spitalului și efectuează programări.

INFERTILITATE

Pentru a sprijini cuplurile care vor să își îndeplinească visul de a fi părinti , acordăm servicii complexe în domeniul infertilitătii:
• Consultatii infertilitate,
• Analize de laborator specifice,
• Ecografii monitorizare ovulație,
• Inseminare artificială.

Interventii laparoscopice la Spitalul Lotus

Chirurgia laparoscopica sau chirurgia minim invaziva este o tehnica chirurgicala moderna in care operatiile intraabdominale sunt efectuate prin incizii mici ( 0.5-1 cm ) , renuntandu-se astfel la incizia clasica cu bisturiul ( incizii mari ).Astfel se foloseste un tub subtire, numit laparoscop, ce este introdus in abdomen printr-o mica incizie la nivelul peretelui abdominal si care permite examinarea organelor abdominale sau genitale interne sau tratarea chirurgicala a unor afectiuni intraabdominale.
In tarile dezvoltate, laparoscopia este una dintre cele mai comune proceduri chirurgicale efectuate de catre ginecologi, aproximativ 95% din afectiunile ginecologice putand fi rezolvate prin procedee minim invazive.
Avantajele chirurgiei laparoscopice :

- Pierderea mai mica de sange intraoperator ,
- Scaderea in intensitate a durerii postoperatorii si de aici,
- Risc infectios redus,
- Durata de spitalizare redusa unele interventii pot fi efectuate cu internare de zi,
- Vindecare mai rapida ,

Afectiuni care pot fi tratate laparosopic:

- Chisturi ovariene
- Fibroame uterine
- Sarcina extrauterina
- Prolaps uterin
Laparoscopia se mai poate folosi in tratarea endometriozei sau in scop diagnostic ( ex : prelevare de biopsii )


Endoscopie si Colonoscopie - cu anestezie generala (sedare)

ENDOSCOPIA DIGESTIVA SUPERIOARA

Endoscopia digestiva superioara este un procedeu de investigare ce permite medicului sa exploreze prima parte a tractului digestiv: esofagul, stomacul si prima parte a intestinului subtire (duodenul I si II), prin intermediul endoscopului (in acest caz, endoscopul are un tub flexibil de cauciuc, diametru de cca 8 mm, dotat cu o camera video).

PREGATIREA PENTRU COLONOSCOPIE CU FORTRANS

Medicul dumneavoastra v-a prescris o explorare pentru a carei reusita este necesara o evacuare completa a continutului intestinului gros (colonului). Pentru a elimina toate resturile de materii fecale se recomanda ingestia unei solutii pe care o veti prepara chiar dumneavoastra, dupa instructiunile de mai jos. Aceasta solutie va fi integral evacuata, provocand o diaree (necesara), astfel incat mucoasa intestinala va fi perfect curata, usurand explorarea completa a colonului si oferind medicului cele mai bune conditii pentru o interventie de calitate. In cele trei zile anterioare explorarii se interzice consumul de vegetale-salata verde, spanac, fructe si legume cu coaja si seminte (rosii, struguri, pepene rosu, ardei, capsune, fructe de padure, kiwi, seminte de in, susan, mac), carbune medicinal, uleiuri laxative, preparate medicamentoase pe baza de fier. In ziua dinaintea explorarii se poate manca obisnuit, numai pana la ora 15:00. Dupa aceasta ora nu mai este permisa decat ingestia de lichide limpezi, ceai indulcit, apa minerala, cafea slaba.
Pentru prepararea solutiei aveti nevoie de 4 plicuri FORTRANS (acestea se procura de la orice farmacie),care se vor dizolva in 4 l de apa (1 plic la 1 l apa); solutia se poate pastra/raci la frigider; in solutie puteti adauga zeama de lamaie, zahar, suc de grapefruit, portocale.
 Pentru colonoscopia programata in cursul dupa-amiezei intre orele 14:30-19:00: incepand cu ora 18:00, cu o zi inaintea explorarii, se beau 2 litri Fortrans (fiecare plic de Fortrans se dizolva intr-un litru de apa), intr-un ritm cat mai constant. Ritmul lent, constant previne balonarea abdominala, greata si voma (aceasta din urma nu este de dorit, deoarece se poate pierde din substanta activa). Beti substanta in ritmul convenabil dumneavoastra. A doua zi dimineata, incepand cu ora 07:00, se bea restul de solutie-2 litri Fortrans-acestia trebuie terminati pana la ora 10:00 (substanta trebuie terminata cu cel putin 4 ore inainte de ora programata a explorarii).

Odata cu administrarea Fortrans, nu se vor mai consuma alimente sau lichide, pana la efectuarea investigatiei!

In final, obiectivul este eliminarea unui scaun apos, aproape limpede. In cazuri rare, daca scaunul nu este apos, explorarea este dificil de efectuat si este bine sa contactati personalul de la clinica prin telefon inainte de a veni la explorare; deasemenea, exista posibilitatea ca pacientul sa mai bea un litru de substanta pana cand scaunul devine complet lichid.

Pacientul trebuie sa cunoasca urmatoarele:
- Explorarea dureaza in medie 15-20 de min.; explorarea poate dura mai mult in cazul in care pacientul are interventii chirurgicale abdominale in antecedente sau cand se efectueaza si o manevra terapeutica-de exemplu, excizia unui polip colonic;
- Este important ca medicul endoscopist sa cunoasca bolile de care ati suferit anterior, interventiile chirurgicale si toate medicamentele pe care le folositi in mod constant;
- De regula, se efectueaza medicatie antialgica si/sau sedativa in scopul cresterii confortului explorarii si de aceea este necesar ca pacientul sa vina insotit; in plus, nu este permisa conducerea masinii pana a doua zi. In aceasta situatie, pacientul poate fi gazduit in stationarul clinicii cat este necesar. Daca, din diverse motive, explorarea nu s-a putut efectua, va rugam sa sunati pentru a anula programarea.*Pentru informatii si programari ne puteti contacta la numerele de telefon:

Fix : 0244-510.808; 0344-114.819
Mobil: 0766-079.361; 0766-655.615


Screening auditiv

Programele specializate de screening auditiv sunt realizate cu scopul detectarii pierderii auzului la nou - nascuti imediat in urma nasterii. Aproximativ 95 % dintre testele de screening se efectueaza inaintea externarii. Astfel, orice nou - nascut este supus acestui test de screening auditiv. In cazul in care din motive obiective un nou - nascut nu obtine rezultate normale in urma efectuarii screeningului auditiv, acesta este supus investigatiilor complementare.

*Pentru informatii si programari ne puteti contacta la numerele de telefon:

Fix : 0244-510.808; 0344-114.819
Mobil: 0766-079.361; 0766-655.615

Test HARMONY

Incepand cu 20.02.2015 , laboratorul LOTUS introduce un nou test , destinat detectarii anomaliilor fetale genetice in sangele matern .

Testul HARMONY este o alternativa neinvaziva pentru amniocenteza , din sangele matern recoltat pe EDTA determinandu-se cariotipul fetal.

Se efectueaza incepand cu saptamana 10 de sarcina , inlocuind bitestul si triplu test, avand aceeasi specificitate si pentru sarcinile gemelare.

SCREENING METABOLIC NOU-NASCUTI

Incepand cu 20.02.2015, in cadrul Maternitatii Lotus, s-a introdus testarea de SCREENING METABOLIC NOU-NASCUTI,cu ajutorul caruia pot fi confirmate sau excluse, atat la nou nascuti cat si la copiii mai mari, PESTE 50 DE TULBURARI METABOLICE congenitale, acoperind defectele de oxidare ale acizilor grasi, tulburarile aminoacizilor, ale acizilor organici si altele.

Screeningul metabolic este un test simplu care se face la nou-nascut pentru a identifica afectiuni amenintatoare de viata sau debilitante care sunt prezente la nastere, dar care nu sunt evidente din primele clipe de viata. Una din afectiunile importante diagnosticate prin aceasta metoda este hipotiroidia congenitala, o conditie in care hormonii tiroidieni sunt in cantitate insuficienta. Nou-nascutii cu hipotiroidie pot fi tratati usor, folosind medicamente de substitutie cu hormoni tiroidieni. Astfel, daca tratamentul incepe din prima luna de la nastere, copilul se va dezvolta normal, evitandu-se intarzierile de crestere, afectarea dezvoltarii creierului si retardul mental.

Pentru realizarea screeningului este necesara recoltarea catorva picaturi de sange capilar pe un card special cu hartie de filtru, disponibil in laborator sau in maternitate

Servicii decontate Casa de Asigurari de Sanatate

Incepand cu 1.07 va oferim urmatoarele servicii decontate de Casa de Asigurari de Sanatate Prahova
- Investigatii paraclinice – Laborator analize
- Investigatii paraclinice – Radiologie si imagistica medicala: Osteodensitometrie ( DEXA), , Computer tomografii, RMN;
- Cardiologie
- Internari de zi in specialitatile : Medicina Interna, Chirurgie, Obstetrica Ginecologie.


Incepand cu 1.07 va oferim urmatoarele servicii decontate de Casa de Asigurari de Sanatate OPSNAJ

- Investigatii paraclinice – radiologie si imagistica medicala: Radiografii, Osteodensitometrie
( DEXA), Mamografii, Ecografii abdominale, Computer tomografii, RMN;

Aceste servicii se acorda in baza biletului de trimitere emis de medicul de familie sau medicul specialist.
IMAGISTICA DE INALTA PERFORMANTA

IMAGISTICA DE INALTA PERFORMANTA
Acum pacientii nostri pot beneficia de servicii noi de imagistica de inalta performanta .

RMN General Electric de 1,5 Tesla – Brivo MR 355 Inspire
Imagistica prin rezonanta magnetica foloseste un camp magnetic pentru vizualizarea imaginii diferitelor organe si tesuturi ale corpului uman, obtinandu-se imagini multiplane si sectiuni submilimetrice care permit detectarea leziunilor de cele mai mici dimensiuni, aceasta investigatie fiind neiradianta si neinvaziva . IRM –ul furnizeaza informatii care nu pot fi vizualizate prin radiografie ,ultrasonografie sau tomografie computerizata. In anumite situatii se poate utiliza o substanta de contrast , care ofera medicului imagini mai clare asupra structurilor corpului.


Rezonanta magnetica nucleara a devenit o investigatie care ofera informatii mai precise pentru :
- afectiuni cerebrale ;
- afectiuni ale coloanei vertebrale (hernii de disc, etc);
- afectiuni ale sistemului musculo-scheletal (artrita, rupturi ligamentare sau de menisc);
- detalii despre vase de sange de mici dimensiuni;
- depistarea tumorilor intr-un stadiu incipient, evaluarea in cele mai mici detalii a eventualelor metastaze,etc.

Brivo MR 355 Inspire este ultimul tip de aparat produs de General Electric, dotat cu gradienti puternici care permit timpi de scanare redusi fata de modele vechi.
Aparatul poate efectua:
- secvente 3D , care permit sectiuni milimetrice in orice plan, ideale mai ales in examinarile de articulatii si coloana, respectiv creier.
- Secvente de difuzie DWI care permit detectia tumorilor comparabila scintigrafiei, indiferent de regiunea examinata
- Secvente de difuzie tensoriala DTI care permit evaluarea functionala cea mai fiabila a compresiilor medulare in hernii de disc, bilantul in accidente vasculare si tumori cerebrale
- Achizitii cu substanta de contrast care se realizeaza multifazic oricand este indicat , in concordanta cu protocoalele si modul de lucru din occident
- Postprocesarea imaginilor obtinute prin reformatari multiplanare (MPR), substractie digital si fuziune care permite analiza in cele mai mici detalii.


Pentru programari sau informatii, nu ezitati sa ne contactati la numerele de telefon :
0244/510.808

Histerosalpingografie

In cardrul Spitalului Lotus se pot efectua Histerosalpingografii- investigatie efectuata in vederea testarii permeabilitatii tubare.
Histerosalpingografia este un examen radiologic al uterului si al trompelor lui Fallopio. Acest examen asociaza histerografia (examenul radiologic al uterului) cu salpingografia (examenul radiologic al trompelor).
Pentru programari sau informatii, nu ezitati sa ne contactati la numerele de telefon :
0244/510.804
0766.655.615

Recoltare Spermograma

Incepand cu data de 13 Noiembrie, in fiecare zi de miercuri, intre orele 09.00-13.00, in cadrul Spitalului Lotus se pot face recoltari pentru Spermograma.

Spermograma se realizează doar la recomandarea medicului, când există suspiciune de infertilitate în cuplu.

Pentru recoltarea corespunzatoare a probei de sperma, se recomanda indeplinirea urmatoarelor conditii:
• abstinenta totala minim 2 zile - maxim 7 zile, interval in care se recomanda un consum diminuat de cafea, alcool, tutun.
• toaleta aprofundata a organelor genitale inaintea recoltarii probei, precum si sa se astepte o ora de la ultima emisie de urina.
• nu se recomanda recoltarea probei in prezervativ deoarece acesta poate interfera cu viabilitatea spermatozoizilor.
• se recomanda ca sperma sa fie colectata in cadrul Spitalului Lotus. In caz contrar, proba de sperma trebuie predata catre laborator in maxim 30 de minute de la recoltare.
Proba va fi protejata in timpul transportului catre labotator de temperaturi extreme.
Pentru o evaluare initiala trebuie colectate doua probe de sperma, intervalul dintre cele doua analize fiind de minim 7 zile si maxim 3 luni. Daca primul rezultat este normal, nu este necesara o a doua testare. Daca cele doua rezultate sunt discordante, se efectueaza un al treilea test.

Nerespectarea acestor recomandari duce la interpretarea eronata a rezultatelor.
Program recoltare si/sau predare probe : miercurea intre orele 09.00-13.00

Amniocenteza

Incepand cu data de 09.12.2013, In cadrul Spitalului Lotus se poate efectua procedura de Amniocenteza.

Amniocenteza este un test de diagnostic prenatal care se face pentru a determina daca bebelusul are anumite anomalii genetice sau infectii. Procedura presupune extragerea unei mici cantitati de lichid amniotic din uter. Lichidul amniotic este lichidul in care pluteste fatul si care contine si celule fetale. Aceste celule extrase prin amniocenteza sunt analizate ulterior in laborator pentru prezenta anomaliilor genetice.

© Spital Lotus 2019. Toate drepturile rezervate. Site realizat de Aimee Advertising
Vizitaţi pagina noastră de Facebook: Spital Lotus pe Facebook